IndexPortalZoekenRegistrerenInloggen
Affiliatesgratis forum

juli 2020
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
KalenderKalender
Affiliatesgratis forum


 

 Uitleg

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Roodkapje
Bosbewoner
Bosbewoner
Roodkapje

Aantal berichten : 86
Registratiedatum : 26-11-13

Uitleg Empty
BerichtOnderwerp: Uitleg   Uitleg Emptyma 28 jul 2014 - 0:02

De Weerwolven van Wakkerdam is van oorsprong een gezelschapsspel (kaartspel), met als “simpele” doel: als enige overlevende overblijven. Ditmaal zijn de weerwolven echter niet opgedoken in Wakkerdam, maar zijn er Hyena's in Disneyland!

Eerst even korte, huishoudelijke mededelingen:
• Rollen dien je geheim te houden, tenzij je gedood bent!
• Posts zijn minimaal 10 woorden lang, en maximaal 500 woorden. Dit om het tempo erin te houden.
• Er wordt van je verwacht dat je dagelijks je inbox kunt controleren. Ook dit: om het tempo erin te houden. Lukt het een keertje niet om online te komen, laat het dan even van tevoren weten, dan houd ik er rekening mee. Twee keer niet meegedaan met de dagelijkse lynch? Dan wordt je uit het spel gehaald, om het tempo erin te houden.

Het Spel
Disneyland is een klein en rustig landje, maar wordt geteisterd door brute moorden. Een groep hyena's is actief in het land en moord langzaam maar zeker het hele land uit! Natuurlijk laten de brave sprookjesfiguren dit niet zomaar gebeuren: zij proberen erachter te komen wie de hyena's zijn en krijgen daarbij (hoewel zij dit niet weten!) hulp van Grootmoeder Wilg en een Malafide. Ook zijn er twee geliefden, het sprookjespaar, in het land, die geen enkel ander doel voor ogen hebben dan samen in leven te blijven.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus een aantal rollen te verdelen in dit – jaja – rollenspel. Elke speler krijgt van mij via PM een rol toegestuurd. (Zie kopje “Rollen” voor de uitleg over jouw rol!) Deze rol dient hij of zij strikt geheim te houden. Heeft iedereen zijn rol ontvangen en begrepen, dan dient de “eerste nacht” zich aan en begint het spel.

(Vanaf nu hebben we het bij “nacht” dus over een IC-nacht, en bij “dag” over een IC-dag!)

In de eerste nacht komen de bijzondere rollen in actie.
• De Goede Fee zal twee geliefden kiezen, die samen het sprookjespaar vormen. De geliefden krijgen van mij een PM dat zij geliefden zijn.
• Grootmoeder Wilg mag via PM een naam opvragen om diens rol te zien.
• De Hyena's kiezen via PM hun slachtoffer (zij weten van elkaar dat ze hyena's zijn en beslissen onderling wie er sterft en sturen de uitkomst naar mij toe).
• en Malafide mag beslissen of ze haar drankjes gebruikt of niet (ook dit gebeurt via PM).

In een nacht gebeurt er dus een hoop, maar eigenlijk gebeurt alles via PM. Als de eerste nacht voorbij is, zal ik een post plaatsen waarin ik vertel wat er die nacht is gebeurd. Jullie kunnen daar met mooie en vooral ook korte IC posts op reageren, waarin jullie:
• verdenkingen mogen uitten.
• jullie je verkiesbaar mogen stellen als koning en mogen stemmen voor een nieuwe koning (de oude koning van Disneyland is helaas verdwenen).
• en mogen stemmen wie er aan de galg zal worden gehangen.
Tijdens dit alles houden jullie je rol nog altijd geheim!

Is de eerste dag voorbij, dan vangt er weer een nieuwe nacht aan, waarin wederom alle speciale rollen aan bod zullen komen, behalve de Goede Fee.

Zo zal het spel voortduren, tot er uiteindelijk
• óf één winnaar is,
• óf alleen nog maar hyena's over zijn,
• óf het sprookjespaar over is.

Uiteraard zal ik tijdens het spel zelf nog het één en ander toelichten om het spel in goede banen te leiden. Heb je toch nog vragen, stel die dan gerust via PM (als de vraag jouw rol kan verraden) of in dit topic.


Rollen
• Spelleider
Dat ben ik. Ik zal mijn best doen het spel in goede banen te leiden. Ik ben niet verkiesbaar als koning, noch kan ik dood gestemd worden door sprookjesfiguren of hyena's. M.a.w. ik heb IC niets met het spel te maken, maar ben er alleen om het verhaal aan elkaar te rijgen.

• De Goede Fee (Cupido)
De Goede Fee is alleen in de eerste nacht actief. Ze kiest twee personen uit die ze koppelt en later als “het Sprookjespaar” door het leven zal gaan. Dit doet ze door een PM naar mij te sturen, met daarin de namen van de twee personen die ze wil koppelen. Ze mag ook zichzelf als Geliefde aanwijzen.

• Het Sprookjespaar (De Geliefden)
Het Sprookjespaar krijgt via PM van mij te horen dat ze geliefden zijn. Zij dragen de rol “Sprookjespaar” naast de rol die ze eerder al toegedeeld hadden gekregen. M.a.w. Iemand kan bijv. zowel Geliefde als Hyena zijn. Het sprookjespaar probeert samen door te leven. Sterft één van hen, dan sterft de ander helaas ook.

• Grootmoeder Wilg (Ziener)
Grootmoeder Wilg mag elke nacht de rol van een mede-speler zien. Dit doet ze door een PM naar mij te sturen, met daarin de naam van de persoon wiens rol ze wil zien. Ik stuur vervolgens een PM terug met daarin de rol van die persoon. Grootmoeder Wilg mag niet aan de anderen laten weten dat ze Grootmoeder Wilg is, maar moet door mooie praatjes aan de anderen duidelijk proberen te maken wie er Hyena is en wie niet.

• De Hyena's (De Weerwolven, Aantal afhankelijk van het aantal aanmeldingen)
De Hyena's zullen onderling elke nacht overleggen wie zij dood willen hebben. Dit doen zij via PM (of via een ander medium, als de anderen hun overleg maar niet kunnen meelezen!) Via PM laat één van hen mij vervolgens ook weten wie het slachtoffer van die nacht wordt.

• Besmettelijke Hyena (Alleen aanwezig bij genoeg spelers)
Eenmalig kan deze speler het slachtoffer in een hyena veranderen in plaats van het op te eten.

• Malafide (de heks)
Malafide beschikt over twee drankjes: een drankje om iemand te doden en een drankje om iemand te redden. Ze mag beide drankjes slechts één keer gebruiken in het hele spel. Elke nacht wordt haar gevraagd of zij de door de Hyena's aangewezen persoon wil redden van de dood en of zij iemand wil vermoorden. Ze is niet verplicht meteen haar drankjes te gebruiken, sterker nog, dat is alles behalve verstandig! Malafide moet tactisch zien te overwegen wie zij redt en wie zij doodt.

• Assepoester (Toegewijde Dienstmeisje, alleen aanwezig bij genoeg spelers)
Assepoester offert zich op voor een andere rol. De speler wisselt dan zijn kaart met de speler die zal sterven door de stemming. De veroordeelde speler zal nog steeds sterven, maar de oorspronkelijke Assepoester speelt nu verder met de kaart van de veroordeelde.

• Robin Hood (De jager)
Robin Hood komt pas in actie als hij gedood wordt. In zijn laatste seconden weet hij zijn pijl en boog te pakken en lost hij een laatste schot op een persoon naar keuze. Dit doet hij door een IC post te schrijven.

• Geest (alleen bij genoeg spelers)
Als een geest wordt weg gestemd of door de hyena's wordt dood gemaakt mag hij iemand weer levend maken of iemand meenemen naar de dood zoals Robin Hood.

• Sprookjesfiguren (Burgers)
Sprookjesfiguren hebben geen bijzondere functie in het spel. Zij zijn "gewone" lieden. Overdag mogen zij meestemmen en meediscussiëren met wie er dood moet en wie er koning mag worden (zelf mogen ze zich ook verkiesbaar stellen!), 's nachts slapen zij.

• Koning (burgemeester)
Voor overdag kan er door "verkiezingen" een koning aangeduid worden. Hij zal het gesprek leiden. De koning krijgt een extra stem, en als de stemmen op wie dood moet 50-50 zijn, dan zijn de twee stemmen van de koning doorslaggevend. Dit kan ervoor zorgen dat er niet eindeloos geargumenteerd wordt. Als de koning vermoord wordt, kan hij, terwijl hij zijn laatste ademtocht uitblaast, nog een opvolger benoemen.
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Uitleg
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Once Upon Disney :: Archief-
Ga naar: